Cabinet Psihologic

Psihoterapeut Ilinca Badea

Subscribe to Cabinet Psihologic
Aug-1-2011

Despre terapia online

Posted by webmaster under

Serviciile de sanatate mentala online sunt de preferat ca doar sa insoteasca terapia oferita in persoana si nu sa o inlocuiasca, insa de multe ori terapia online poate fii singura forma de terapie la care cineva poate apela.

Terapia online, cunoscuta si ca e-therapy, e-counseling, cyber-counseling, este un mijloc relativ nou de abordare a sanatatii mentale, in care un terapeut sau consilier ofera suport sau consiliere psihologica prin intermediul internetului.

Este important sa specificam faptul ca terapia online nu poate fi considerata o forma independenta de psihoterapie si ca nu va putea niciodata inlocui psihoterapia traditionala. In multe feluri, terapia online este similara life-coaching-ului. Desi terapia online nu poate oferi un diagnostic sau vindeca efectiv o tulburare mentala, poate oferi support, indrumare, poate seconda terapia clasica, alternand sedintele de terapie de la cabinet cu cele online. Exista limitari ale terapiei online, insa aceasta a devenit in scurt timp o resursa importanta pentru un numar mare, in crestere, de beneficiari.

Istoria terapiei online

Comunicarea la distanta intre un terapeut si client nu este un concept nou. Sigmun Freud utiliza frecvent schimbul de scrisori cu clientii sai. Grupuri de suport online au inceput sa apara pe internet la inceputul lui 1982 (Kanini, K & Regehr, 2003). Astazi exista numeroase site-uri ce ofera informatii despre sanatate mentala, precum si “clinici” online ca Find-a-therapist.com sau HelpHorizons.com. Dezvoltarea permanenta a acestui domeniu online a condus la fondarea International Society For Mental Health Online , institutie care reglementeaza toate aspectele acestei forme de exercitare a psihoterapiei.

Este terapia online potrivita pentru tine?

Terapia online poate fi potrivita pentru tine daca:
– locuiesti departe de un oras mare sau in strainatate, nu beneficiezi de nici un mijloc de transport si nu poti avea acces la nici o clinica de specialitate sau la vreun cabinet;
– ai un program foarte incarcat si nu beneficiezi de timpul necesar pentru a te deplasa pana la un cabinet de psihoterapie;
– suferi de dizabilitati sau handicap fizic sau psihic de orice natura, si nu beneficiezi de ajutorul unei persoane care sa te ajute sa vii la cabinet;
– nu iti permiti financiar sa te deplasezi pana la cabinet pentru psihoterapie;

Proceduri si desfasurare:

In primul rand, va fii necesar sa va faceti un user pe site, trecand printr-un formular de inregistrare, dupa care veti fii contactati prin email in vederea unei prime intalniri la cabinet, acest intalnire fiind OBLIGATORIE! Se va completa un Contract de prestare servicii, in care exista clauze specifice de confidentialitate. Vom discuta despre obiectivele terapiei, principiile terapeutice si mijloacele de plata. Dupa care vom stabili urmatoarele sesiuni online.
O sedinta online dureaza aproximativ 50minute. Frecventa este de 1-2 sedinte pe saptamana, in functie de necesitate.

Tags:

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.